1. Nem fektetsz be a digitális marketingbe
 2. Nincs átfogó marketingterved
 3. Nem érted a célközönségét
 4. Nem lépsz kapcsolatba a rajongókkal
 5. Nem használod ki a közösségi média előnyeit
 6. Nem hozol létre minőségi tartalmat
 7. Nem készítesz weboldalt vagy blogot
 8. Nem használsz e-mail marketinget
 9. Nem fektetsz be a keresőoptimalizálásba (SEO).
 10. Nem veszel igénybe influencereket a alkotásaid népszerűsítésére

Most vizsgáljuk meg ezeket kicsit részletesebben is!

1. Nem fektetsz be a digitális marketingbe:

A digitális marketing 2023-bann és azon túl is elengedhetetlen minden művész számára, mivel ez a leghatékonyabb módja a potenciális rajongók és vásárlók elérésének és a velük való kapcsolattartásnak. Erős digitális marketingstratégia nélkül egy művész elszalaszthatja a lehetőséget, hogy elérje a megfelelő embereket és növelje a márka láthatóságát.

Elmúltak azok az idők, amikor egyszerűen a hagyományos marketingcsatornákra támaszkodtak, mint például a nyomtatott reklám és a rádiós kampányok. Bár ezek a módszerek még mindig hasznosak, a valóság az, hogy már nem elegendőek a megfelelő emberek eléréséhez és a márka láthatóságának növeléséhez. Itt jön képbe a digitális marketing.

Nem fektetsz be a digitális marketingbe
Nem fektetsz be a digitális marketingbe

A digitális marketing a leghatékonyabb módja annak, hogy a művészek elérjék célközönségüket. Az olyan platformok használatával, mint a közösségi média, a streaming szolgáltatások és a keresőoptimalizálás, a művészek maximalizálhatják elérésüket, és biztosíthatják, hogy zenéjüket a megfelelő emberek láthassák és hallhassák.

A digitális marketing előnyei sokrétűek. Nem csak lehetőséget nyújt a művészek számára, hogy bemutassák zenéjüket a szélesebb közönségnek, hanem lehetővé teszi számukra, hogy kapcsolatokat építsenek rajongóikkal, népszerűsítsék műveiket, és értelmes módon lépjenek kapcsolatba velük. A digitális marketing kihasználásával a művészek hűséges rajongói bázist hozhatnak létre, és növelhetik láthatóságukat a zeneiparban.

A digitális marketing egyedülálló módon méri a művész promóciós erőfeszítéseinek sikerét. Az analitika segítségével a művészek nyomon követhetik teljesítményüket, elemezhetik az adatokat, és azonosíthatják a fejlesztendő területeket. Ez lehetővé teszi számukra, hogy finomítsák digitális marketingstratégiájukat, és megbizonyosodjanak arról, hogy a legjobb eredményeket nyújtják.

Ha művész vagy, aki keresi a módját, hogy meghallgassa és láthassa a zenéjét, a digitális marketing az út. Erős digitális marketingstratégiával elérheti a megfelelő embereket, növelheti a márka láthatóságát, és hűséges rajongói bázist építhet. A megfelelő eszközökkel és stratégiákkal biztosíthatja, hogy zenéje hallható legyen, és márkája 2023-ban és azon túl is látható legyen.

2. Nincs átfogó marketingterved:

Átfogó marketingterv nélkül egy művész nem lesz képes olyan egységes üzenetet létrehozni, amely rezonál a célközönségére. Ez elszalasztott lehetőségekhez és a potenciális rajongók körében zavarhoz vezethet.

A jól megtervezett marketingstratégia létrehozása a célközönség megértésével kezdődik. A célközönség korának, érdeklődési körének és demográfiájának ismerete segít egy egységes üzenet kialakításában, amely beszél hozzájuk. Ezenkívül meg kell határoznia, hogy a célközönség milyen csatornákat használ a zenével való kapcsolattartáshoz – közösségi média, streaming platformok, rádió stb. – annak biztosítása érdekében, hogy az üzenet elérje a kívánt közönséget.

Ezután ki kell dolgoznia egy stratégiát, hogy kommunikálja üzenetét a célközönség számára. A promóciós kampányoktól az élő eseményekig számos módja van a rajongók elérésének. Azt is meg kell fontolnia, hogy mely platformokat használja, beleértve a közösségi médiát, a streaming szolgáltatásokat, a rádiót és a televíziót. Végül meg kell határoznia, hogy milyen típusú tartalmat fog terjeszteni a platformjain. Ez bármi lehet a zenei videóktól az interjúkig, a blogbejegyzésekig és az élő közvetítésekig.

Ugyanakkor meg kell fontolnia, hogyan lehet pénzt keresni a zenéjével, hogy bevételt generáljon. Fontolja meg az áruk felkínálását, a közösségi finanszírozási kampányok elindítását és/vagy a zene értékesítését a digitális zeneboltokon keresztül. Ezenkívül gondolnia kell a turnézásra és az élő előadásra is, mivel ez segít a rajongókkal való kapcsolattartásban, a márka felépítésében és a megélhetésben.

Végül nyomon kell követnie és mérnie kell a marketing erőfeszítéseit annak biztosítása érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az erőforrásokból. A mutatók, például a webhelylátogatások, a közösségi média követői, a letöltések és a streamek elemzése segít jobban megérteni, hogy az üzenet hogyan rezonál a közönséggel, és mely stratégiák működnek a legjobban.

Összefoglalva, egy átfogó marketingterv elengedhetetlen, ha olyan egységes üzenetet szeretne létrehozni, amely rezonál a célközönségével. Anélkül, hogy kihagyná a lehetőségeket, és zavart okozhat a potenciális rajongók között. Ahhoz, hogy sikeres marketingtervet hozzon létre, kezdje el megérteni a célközönségét, készítsen stratégiát, hogy elérje őket, és megtalálja a módját, hogy pénzt szerezzen a zenéjének. Ezenkívül nyomon követheti és mérheti erőfeszítéseit annak biztosítása érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozza ki erőforrásaiból. Egy jól átgondolt marketingtervvel hatékonyan elérheti rajongóit, építheti márkáját, és megélhetést biztosíthat.

3. Nem érted a célközönséget:

A sikeres marketingkampányok létrehozásának kulcsa, hogy tudd, ki a célközönséged és mit keresnek. E megértés nélkül egy művész lemaradhat a potenciális vásárlókról, vagy időt és erőforrásokat pazarolhat olyan kampányokra, amelyek nem találnak rezonanciát a célközönségére.

A sikeres marketingkampányok létrehozása nem könnyű, de lehetséges annak megértésével, hogy ki a cél, és mit akarnak. A célközönség megismerése kulcsfontosságú annak biztosításához, hogy kampányai hatékonyak legyenek, mivel lehetővé teszi, hogy hatékonyan irányítsa erőfeszítéseit a megfelelő emberek eléréséhez.

Nem érted a célközönséget
Nem érted a célközönséget

Tudva, hogy ki a közönséged, lehetővé teszi, hogy jobban megértsd, mit keresnek, így kampányaidat az igényeikhez igazíthatod. Ez azt jelenti, hogy olyan tartalmat hozhat létre, amely rezonál velük, és megragadja a figyelmüket, így sokkal valószínűbb, hogy cselekedni fognak.

Megtudni, hogy ki a célközönséged, trükkös lehet. Előfordulhat, hogy némi kutatást kell végeznie, hogy azonosítsa az ideális ügyfelet, valamint megértse igényeit és igényeit. Előfordulhat, hogy meg kell vizsgálnia, hogy az iparág más márkái mit csinálnak a marketing szempontjából, hogy megnézzék, mi működik és mi nem.

Ha tudod, hogy ki a célközönséged, akkor elkezdhetsz olyan tartalmat létrehozni, amely vonzó számukra. Ez magában foglalhatja a digitális marketing kampányokat, például a közösségi média bejegyzéseket, az e-mail kampányokat és a hirdetéseket. Ezeket a kampányokat a megcélzott közönséghez kell igazítani annak érdekében, hogy megragadják a figyelmüket, és ösztönözzék őket a cselekvésre.

Fontos a kampányok sikerének mérése is, hogy tovább finomíthassuk és javíthassuk őket. Ez magában foglalhatja a kampányok által generált megtekintések, kattintások és konverziók számának nyomon követését annak érdekében, hogy azonosítsa, mi működik és mit kell módosítani.

Annak megértésével, hogy ki a célközönséged, és mit keresnek, hatékony marketingkampányokat hozhat létre, amelyek az igényeikhez igazodnak és rezonálnak velük. Ez biztosítja, hogy kampányai sikeresek legyenek, és hogy a megfelelő embereket érje el.

4. Nem lépsz kapcsolatba a rajongókkal:

A rajongókkal való foglalkozás minden művész számára alapvető fontosságú, mivel segít a kapcsolatok kiépítésében és a márkahűség kialakításában. A rajongókkal való elköteleződés nélkül egy művész elszalaszthatja a visszajelzési és együttműködési lehetőségeket, valamint a rajongókkal való tartós kapcsolat kialakításának lehetőségét.

A digitális korban a rajongókkal való kapcsolatépítés könnyebb, mint valaha. A közösségi média, a streaming szolgáltatások és más digitális marketingeszközök platformot biztosítanak a művészeknek, hogy kapcsolatba lépjenek rajongóikkal. A különböző platformokon a rajongókkal való kapcsolattartással a művészek biztosíthatják, hogy folyamatosan frissítéseket és tartalmat biztosítsanak a közönségük számára.

A közösségi médián keresztül a művészek exkluzív frissítéseket, kulisszák mögötti tartalmakat, sőt még különleges ajánlatokat is kínálhatnak rajongóiknak. Emellett a művészek használhatják a közösségi média platformokat, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjenek a rajongóikkal, lehetővé téve számukra, hogy reagáljanak a visszajelzésekre, és jobban megértsék, mit keresnek a rajongóik. Ez a közvetlen interakció tovább erősítheti a művész és a rajongók közötti kapcsolatokat, ami a márkahűség növekedéséhez vezet.

Ezenkívül a digitális marketingeszközök, mint például az e-mail kampányok és az online hirdetések is felhasználhatók a rajongókkal való kapcsolattartásra és kapcsolattartásra. Promóciós e-mailek és hirdetések küldésével a művészek biztosíthatják, hogy rajongóik megkapják a legfrissebb híreket a kiadványokról, túrákról és így tovább. Ez nemcsak a rajongók naprakészen tartásában segít, hanem a kapcsolatok kiépítésében és a márkahűség erősítésében is.

Nem lépsz kapcsolatba a rajongókkal
Nem lépsz kapcsolatba a rajongókkal

Végül az olyan streaming szolgáltatások, mint a Spotify és az Apple Music kiváló módja annak, hogy a művészek kapcsolatba lépjenek rajongóikkal. Exkluzív tartalom és kedvezmények biztosításával a rajongók számára, akik követik fiókjukat ezeken a szolgáltatásokon, a művészek biztosíthatják, hogy következetesen kommunikáljanak rajongóikkal. Ezenkívül a streaming szolgáltatások egyszerű módot biztosítanak a rajongók számára a zenéjük fogyasztására, így még erősebb kapcsolatot teremtenek az előadó és rajongóik között.

A rajongókkal való foglalkozás minden művész számára elengedhetetlen. Nemcsak a kapcsolatok építésében és a márkahűség elősegítésében segít, hanem felbecsülhetetlen értékű visszajelzést és együttműködési lehetőséget is biztosít. A digitális marketing eszközök és streaming szolgáltatások használatával a művészek biztosíthatják, hogy mindig kapcsolatban legyenek a rajongóikkal, és a lehető legjobb tartalmat nyújtsák nekik.

5. Nem használod ki a közösségi média előnyeit:

A közösségi média hatékony eszköz minden művész számára, mivel lehetővé teszi számukra, hogy elérjenek egy nagy közönséget, és kapcsolatba lépjenek vele. A közösségi média kihasználása nélkül egy művész lemaradhat arról a lehetőségről, hogy nagyobb követőtábort hozzon létre, és kapcsolatba lépjen a potenciális vásárlókkal.

A közösségi média minden művész sikerének szerves részévé vált. Lehetővé teszi számukra, hogy megosszák munkájukat, kapcsolatba lépjenek egy nagy közönséggel és nagyobb követést hozzanak létre. A közösségi média használata nélkül a művész elszalaszthatja a lehetőséget, hogy nagyobb és biztosabb alapokon nyugvó “követést” hozzon létre és kapcsolatba lépjen a potenciális rajongóival. A közösségi média digitális korszakában nehéz figyelmen kívül hagyni a zeneiparra gyakorolt hatását.

Nem használod ki a közösségi média előnyeit
Nem használod ki a közösségi média előnyeit

A social média hatékony eszköz a művészek számára, mert lehetővé teszi számukra, hogy rövid idő alatt nagy közönséget érjenek el. A közösségi média platformok, például a Facebook, az Instagram és a Twitter használatával a művészek gyorsan elérhetik a potenciális vásárlókat és rajongókat. Ez különösen hasznos azok számára, akik csak most kezdik el, mivel lehetővé teszi számukra, hogy építsék márkájukat és szerezzenek expozíciót.

A közösségi média lehetővé teszi a művészek számára, hogy személyesebb módon kapcsolódjanak a közönségükhöz. Használhatják a közösségi médiát, hogy kapcsolatba lépjenek rajongóikkal, válaszoljanak a kérdésekre, és népszerűsítsék munkájukat. Ez segít abban, hogy erősebb kapcsolatot alakítson ki a művész és a rajongók között, valamint erősebb követést építsen ki.

A közösségi média használata mellett a művészek digitális marketing eszközöket is használhatnak, hogy még nagyobb közönséget érjenek el. A digitális marketingeszközök, mint például a SEO, az e-mail marketing és a kattintásonkénti fizetéses reklám, segíthetnek a művészeknek abban, hogy nagyobb közönséget érjenek el és növeljék láthatóságukat. Ezek az eszközök arra használhatók, hogy meghatározott közönséget célozzanak meg, és több forgalmat irányítsanak a webhelyükre.

Összességében a közösségi média és a digitális marketing felbecsülhetetlen értékű eszközök a művészek számára. A közösségi média és a digitális marketing használata nélkül a művész elszalaszthatja a lehetőséget, hogy nagyobb követést hozzon létre és kapcsolatba lépjen a potenciális vásárlókkal. Ezeknek az eszközöknek a használata lehetővé teszi a művészek számára, hogy növeljék elérésüket, nagyobb követést építsenek ki, és kapcsolatba lépjenek rajongóikkal.

6. Nem hozol létre minőségi tartalmat:

A minőségi tartalom minden művész számára elengedhetetlen, mivel segít a márkaépítésben és a rajongókkal való kapcsolatépítésben. Minőségi tartalom létrehozása nélkül egy művész lemaradhat arról a lehetőségről, hogy bemutassa tehetségét és kitűnjön a tömegből. Ez azért elég nagy marketing hiba, nemigaz?

Mit jelent a minőségi tartalom?

A minőségi tartalom olyan tartalom, amely vonzó, informatív és szórakoztató. Fontosnak kell lennie a közönség számára, és értéket kell nyújtania számukra, hogy ösztönözze őket arra, hogy maradjanak elkötelezettek. A minőségi tartalom olyan tartalom is, amely összhangban van a márkával és az értékekkel.

A minőségi tartalom létrehozásának számos módja van. Létrehozhat tartalmat, például blogbejegyzéseket, interjúkat és videókat. Mindezek nagyszerű módja annak, hogy bemutassa tehetségét, hálózatát a rajongókkal és népszerűsítse márkáját.

A minőségi tartalom létrehozása digitális marketingstratégiák használatát is jelenti. A digitális marketing stratégiák, mint például a közösségi média, az e-mail marketing és a keresőoptimalizálás (Seo) hatékonyan érik el a célközönséget, és segítenek kiemelkedni a tömegből.

A közösségi média hatékony eszköz a művészek számára, hogy minőségi tartalmat hozzanak létre. Nem csak arra használható, hogy bemutassa munkáját, hanem arra is, hogy kapcsolatba lépjen a rajongókkal, kapcsolatokat építsen és kapcsolatba lépjen velük. A közösségi médiát arra is használhatja, hogy reklámozza a munkáját, felépítse a márkáját és népszerűsítse a tartalmát.

Az e-mail marketing egy másik hatékony módja a közönség elérésének és a minőségi tartalom létrehozásának. E-mailes hírlevelek és kampányok segítségével népszerűsítheti munkáját, kapcsolatokat építhet, és frissítéseket oszthat meg a rajongókkal.

Végül, a SEO egy nagyszerű módja annak, hogy elérje a célközönséget, és optimalizálja a tartalmat a keresőmotorok számára. A munkád szempontjából releváns kulcsszavak és kifejezések használatával növelheted a tartalmad láthatóságát, és segíthetsz abban, hogy megjelenjen a keresőmotorok találatai között.

A minőségi tartalom elengedhetetlen minden művész számára. Segíthet abban, hogy kitűnjön a tömegből, elérje a célközönséget, kapcsolatokat építsen ki a rajongókkal, és népszerűsítse márkáját. A digitális marketing stratégiák, például a közösségi média, az e-mail marketing és a SEO felhasználásával minőségi tartalmat hozhat létre, és hatással lehet az iparágra.

7. Nem készítesz weboldalt vagy blogot:

Nyilván fontosak a fentebbi pontok is, de konkrétan az online világban ez az egyik legkomolyabb marketing probléma. Az online jelenlét kulcsfontosságú minden művész számára, mivel lehetővé teszi számukra, hogy bemutassák munkájukat és kapcsolatot teremtsenek a potenciális vásárlókkal. Weboldal vagy blog nélkül egy művész lemaradhat arról a lehetőségről, hogy elérje a globális közönséget, és hűséges követőket építsen ki magának.

Egy profi, biztonságos weboldal létrehozása a munkádhoz nem kell, hogy elsöprő vagy költséges legyen. Rengeteg lehetősége van, és testre szabhatod a dizájnt, hogy a legjobban bemutassa a műalkotásaidat. Gondoljon arra, hogy milyen információkat és látványokat szeretne látni a potenciális vásárlók számára, például videókat vagy bejegyzéseket a kreatív folyamatokról és inspirációkról. Egy weboldal vagy blog is megnyitja az ajtót, hogy bemutassa magát és művészetét a világnak, és még tovább viheti a domain és a social fiókok összekapcsolásával.

8. Nem használod az e-mail marketinget:

Az e-mail marketing hatékony módja a potenciális ügyfelek elérésének és a velük való kapcsolattartásnak. Az e-mail marketing használata nélkül egy művész lemaradhat a rajongóival való interakció lehetőségeiről, munkásságának népszerűsítéséről és a márka láthatóságának növeléséről.

Az e-mail marketing sikerének kulcsa a szilárd stratégia. Ez magában foglalja egy e-mail lista létrehozását, követő és promo e-mailek készítését és a releváns tartalom integrálását az e-mailjeibe.

A kezdéshez először hozzon létre egy e-mail listát. Ezt úgy teheti meg, hogy e-maileket gyűjt a webhelyéről, a közösségi média platformokról vagy más forrásokból. Miután összegyűjtötted az e-maileket, felhasználhatod őket arra, hogy e-maileket küldj a közönségednek.

E-mailek létrehozásakor győződjön meg róla, hogy olyan lenyűgöző e-maileket készít, amelyek megragadják a címzettek figyelmét, és értéket kínálnak nekik. Tartalmazzon olyan érdekes tartalmakat, amelyek értéket adhatnak a közönség életéhez, és megtarthatják őket.

Nem használod az e-mail marketinget
Nem használod az e-mail marketinget

Ezenkívül az e-mail marketing segítségével népszerűsítheti munkáját és növelheti a márka láthatóságát. Tartalmazzon linkeket a webhelyére és a közösségi média platformokra az e-mailjeiben, valamint promóciós ajánlatokat és exkluzív kedvezményeket.

Végül használja az e-mail marketing elemzéseket a kampányok sikerének nyomon követésére. Ez magában foglalja a nyitott árak, az átkattintási arányok és más mutatók elemzését. Ezzel optimalizálhatja kampányait, és a legtöbbet hozhatja ki az e-mail marketing erőfeszítéseiből.

Az e-mail marketing egy hatékony eszköz, amely segít a művészeknek új potenciális ügyfeleket elérni és kapcsolatba lépni. Az e-mail marketing erejének kihasználásával a művészek könnyedén bevonhatják rajongóikat, népszerűsíthetik munkájukat és növelhetik a márka láthatóságát. Tehát, ha művész vagy, aki a következő szintre szeretné vinni vállalkozását, ne hagyja ki a hírlevél használatának lehetőségét az e-mail marketing kampányaihoz.

9. Nem fektetsz be a keresőoptimalizálásba (SEO):

A SEO hatékony eszköz minden művész számára, mivel segít abban, hogy weboldaluk vagy blogjuk láthatóbbá váljon a potenciális vásárlók számára. A SEO-ba való befektetés nélkül egy művész lemaradhat arról a lehetőségről, hogy szélesebb közönséget érjen el, és növelje weboldalának láthatóságát a keresőmotorok találatai között.

A SEO, más néven keresőoptimalizálás, a weboldalak optimalizálásának folyamata, hogy magasabb rangot kapjon a keresőmotorok eredményoldalain (SERP). A SEO-be való befektetéssel láthatóbbá teheti webhelyét vagy blogját a potenciális vásárlók számára, és győződjön meg róla, hogy a tartalom eléri a megfelelő embereket.

Amikor a SEO-ról van szó, van néhány kulcsfontosságú elem, amelyet egy művésznek figyelembe kell vennie. A linképítés és a linkmarketing a két legfontosabb eszköz a művészek számára, hogy javítsák láthatóságukat a keresőmotorok eredményeiben. A linképítés magában foglalja a linkek létrehozását más webhelyekről a sajátjára, ami segít növelni webhelye tekintélyét és rangsorolását a keresőmotorok eredményeiben. A linkmarketing ezzel szemben olyan tartalom létrehozását jelenti, amely releváns a célközönség számára, és olyan kulcsszavakat használ, amelyek a tartalomhoz kapcsolódnak, hogy több forgalmat irányítsanak a webhelyére.

A linkmarketing mellett a SEO másik fontos eleme a tartalomfejlesztés. A tartalomfejlesztés olyan tartalom létrehozását jelenti, amely vonzó, informatív és releváns a célközönség számára. Ezt a tartalmat optimalizálni kell a keresőmotorok számára, ami azt jelenti, hogy releváns kulcsszavakat és kifejezéseket kell tartalmaznia, amelyek segítenek webhelyének magasabb rangúvá tenni a keresőmotorok eredményeit.

Végül, a SEO magában foglalja a webhely optimalizálását a különböző típusú keresőmotorok számára. Például, ha a Google-t célozza meg, győződjön meg róla, hogy webhelye optimalizálva van a Google keresőmotor-algoritmusára. Ez magában foglalja a webhely tartalmának, szerkezetének és kódjának optimalizálását, valamint a webhely mobileszközökre történő optimalizálását.

A SEO-be történő befektetéssel a művész meggyőződhet arról, hogy webhelye vagy blogja láthatóbbá válik a potenciális vásárlók számára, és szélesebb közönséget érhet el. A SEO hatékony eszköz minden művész számára, mivel segít abban, hogy webhelyét vagy blogját láthatóbbá tegye a potenciális vásárlók számára, és növelje webhelyének láthatóságát a keresőmotor eredményeiben. A SEO-be való befektetéssel a művész meggyőződhet arról, hogy webhelye vagy blogja eléri a megfelelő embereket, és a megfelelő emberek látják.

10. Nem veszel igénybe influencereket a alkotásaid népszerűsítésére:

Az influenszerekkel remekül el lehet érni a potenciális vásárlókat, és kapcsolatba lehet lépni velük, mivel már kialakult követőközönséggel rendelkeznek. Az influencerek felhasználása nélkül a munkájuk népszerűsítésére egy művész elszalaszthatja a lehetőséget, hogy nagyobb közönséget érjen el, és növelje a márka láthatóságát.

Az influencer marketing hatékony eszköz a művészek számára, hogy növeljék láthatóságukat és nagyobb közönséget érjenek el. Akár a YouTube, a TikTok, az Instagram vagy a Twitch segítségével, az influencereknek jól megalapozott követői vannak, amelyek felhasználhatók egy művész munkájának népszerűsítésére.

A művészek számára a potenciális ügyfelekkel való kapcsolatfelvétel az influencereken keresztül nagyszerű módja lehet a márka ismertségének növelésére és elérésük növelésére. Az influencerek gyakran hűséges és elkötelezett közönséggel rendelkeznek, és befolyásuk kihasználásával a művészek megismerhetik munkájukat, és növelhetik láthatóságukat.

Számos módja van az influencerekkel való együttműködésnek, például egy videó vagy bejegyzés szponzorálása, élő show vagy streaming tárolása, videó vagy sorozat létrehozása együtt, vagy egy giveaway szponzorálása. Az influencerrel való partnerség kialakításával a művészek élvezhetik közönségük bizalmát és elkötelezettségét.

A YouTube influencerek számára a művészek együtt dolgozhatnak egy videón vagy sorozaton, vagy szponzorálhatnak egy videót vagy bejegyzést. Ez nagyszerű módja annak, hogy elérje az influencer közönségét és növelje a művész láthatóságát. Hasonlóképpen, a művészek együttműködhetnek a TikTok influencerekkel egy TikTok videó vagy sorozat létrehozásával, vagy egy bejegyzés szponzorálásával.

Az Instagram influencerek számára a művészek együttműködhetnek egy bejegyzésben vagy sorozatban, vagy szponzorálhatnak egy bejegyzést. Élő műsort vagy közvetítést is tarthatnak a Twitch-en, ami nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatba lépjenek a közönségükkel.

Az influencerek kell való együttműködés során a művészek növelhetik láthatóságukat az online térben, nagyobb közönséget érhetnek el, és erősebb kapcsolatot építhetnek ki a potenciális ügyfelekkel. Az influencer marketinggel a művészek kihasználhatják az influencer közönségének bizalmát és elkötelezettségét, és megismerhetik munkájukat.

A legnépszerűbb művészeti ágak az utóbbi években:

 1. Digitális művészet
 2. Video művészet
 3. Fotóművészet
 4. Grafikai művészet
 5. Festészet
 6. Szobrászat
 7. Hangművészet
 8. Installáció művészet
 9. Digitalizált zene
 10. Performansz művészet

A top 10 marketing hiba összegzése:

Mint láthatod, számtalan problémába és akadályba futhatsz bele művészként, ha marketing területekre tévedsz. De a cikk segít a legnépszerűbb vagy a leggyakrabban elkövetett hibákat beazonosítani, és így már lehetőséged van arra, hogy ezeket elkerüld.

Hasznos volt a cikk?

Ha igen, oszd meg a közösségi hálózaton vagy küldd át egy olyan művésznek, akinek szerinted ezt látnia kell! Köszi! 🙂