Ha iPhone-t használsz, akkor biztosan szereted és megszoktad már a szuper hangminőségét. De tudtad, hogy az iOS 15-ben még jobbá tették a hanghívásokat? Egy új funkcióval kiszűrheted a háttérzajokat, és tisztábban hallhatod a beszélgetőpartneredet.

A hírek alapján az Apple már intenzíven teszteli az iOS következő, 16.4-es változatát, és nemrég a tesztelők megkapták a véglegesnek számító kiadást, amely jövő hét elejétől minden felhasználó számára elérhetővé válhat.

Az új rendszerverzió egy nagyon hasznos újítást is bevezet majd a telefonhívások terén, ugyanis az iOS 15-ben bemutatott Beszédhang izolálása funkció a hagyományos mobilhívásokban is elérhetővé válik. Nézzük meg, hogyan működik!

Szóval az új funkció neve “Beszédhang izolálása”, és az iPhone mikrofonját használja fel a zajcsökkentésre. Ha bekapcsolod ezt a beállítást, akkor az iPhone csak a te hangodat fogja átadni a hívásban, és elnyomja a környezeti zajokat. Így nem kell aggódnod, hogy nem hallanak meg téged egy zajos helyen, például egy utcán vagy egy kávézóban.

A Beszédhang izolálása funkció nem csak a hagyományos telefonhívásoknál működik, hanem más VoIP alkalmazásoknál is, mint például a FaceTime vagy a Skype. Így bármilyen hanghívást jobbá tehetsz ezzel az opcióval.

Hogyan kapcsolhatod be ezt a funkciót telefonhíváshoz?

Nagyon egyszerű: csak nyisd meg a Beállítások > Hanghívások menüben, és válaszd ki a “Beszédhang izolálása” opciót. Ha szeretnéd, hogy az iPhone automatikusan bekapcsolja ezt a funkciót minden hívásnál, akkor válaszd ki az “Automatikus” opciót.

Ha viszont szeretnéd hallani a háttérzajokat is, például ha többen beszélgettek egy hívásban, akkor válaszd ki a “Széles spektrumú hang” opciót. Ezzel az iPhone természetesebbé teszi a hanghívásokat, és átengedi a környezeti hangokat is.

Háttérzajok eltávolítása Facetime hívások esetében?

Ha szeretnéd, hogy a hangod tiszta legyen egy FaceTime-hívás alatt, és a többi zajt kivonja a rendszer, aktiválhatod a Beszédhang izolálása módot (elérhető a támogatott modelleken). A Beszédhang izolálása mód előtérbe helyezi a hangod egy FaceTime-hívás során és kiszűri a környezeti zajokat.

Amikor FaceTime-hívást indítasz, nyisd meg a Vezérlőközpontot, érintsd meg a Mikrofon mód opciót, majd válaszd ki a Beszédhang izolálása lehetőséget.

Próbáld ki te is ezt az új funkciót, és élvezd a még jobb minőségű hívásokat! 🙂