Ma arról hoztam egy hírt, hogy a Google hogyan teszi még egyszerűbbé a szöveges tartalmak megtalálását az interneten. A Google új „web” szűrője csak szöveges linkeket mutat a keresési eredményekben!

Mit is csinált a Google pontosan?

A Google egy új keresési szűrőt vezetett be, amely lehetővé teszi, hogy kizárólag szöveges linkeket láss a keresési eredmények között. Ez a szűrő a „Web” nevet kapta. Ha rákattintasz, el fognak tűnni a képek, videók és egyéb formátumú találatok – csak a klasszikus, kék színű linkek maradnak láthatók.

Hol találod meg ezt a szűrőt?

A „Web” szűrő a többi szűrő mellett fog megjelenni az eredményoldal tetején. Néha egy sorban lesz a videó-, hírek- és más szűrőkkel, máskor pedig a „Továbbiak” menüben rejtőzik majd. De ne aggódj, hamarosan hozzá fogsz szokni, hogy merre keresd!

Google serp web filter

Mit mondanak a szakértők?

A Google egyik embere, Danny Sullivan nagyon büszke erre az újításra:

„Amióta a Google-nél dolgozom, folyton azon voltam, hogy szeressenek egy webszűrőt. Annyira boldog vagyok, hogy végre megérkezett – gratulálok a csapatnak, akik keményen dolgoztak ezen a projekten, és a saját erőfeszítéseikkel valóra váltották!”

Hozzátette:

„Bevezettük az új „Web” szűrőt, amely csak szöveges linkeket jelenít meg, pontosan úgy, ahogy más típusú találatokat is szűrhetsz, mint a képeket vagy videókat. A szűrő az eredményoldal tetején jelenik meg a többi szűrővel egy sorban, vagy a „Továbbiak” opcióban szerepel, és ma és holnap globálisan elérhetővé válik. Miután hallottunk néhány felhasználótól, hogy néha inkább csak weboldalakra mutató szöveges linkeket szeretnének látni, például hosszabb szöveges dokumentumok keresésekor, korlátozottabb interneteléréssel rendelkező eszközökön, vagy akik inkább elkülönítve látják a szöveges találatokat a keresési szolgáltatásoktól. Ha ebbe a csoportba tartozol, élvezd!”

Miért fontos ez?

Most már, ha szeretnéd kizárni a fórumokat, videókat, híreket, képeket vagy más formátumú találatokat, megteheted. Egyszerűen szűrhetsz csak a szöveges linkekre, és visszatérhetsz a 2007 előtti keresési élményhez, amikor még nem voltak univerzális találatok.

Remélem, tetszett az új funkció bemutatása! Ha lenne kérdésetek vagy kiegészítenivalótok, nyugodtan írjátok meg a hozzászólásokban.