A Pedrollo JSWm 2AX szivattyú egy önfelszívó, jet-rendszerű elektromos szivattyú, amely széles körben alkalmazható kerti öntözésre, házi vízellátásra és ipari célokra egyaránt. Az alábbiakban összefoglalom a legfontosabb műszaki specifikációkat, alkalmazási területeket és vásárlási lehetőségeket a Pedrollo JSWm 2AX szivattyúval kapcsolatban.

Pedrollo JSWm 2AX szivattyú oldalnézetből
Pedrollo JSWm 2AX szivattyú oldalnézetből

Pedrollo JSWm 2AX szivattyú – mit kell tudni róla? (bővebben)

A Pedrollo JSWm 2AX szivattyú egyfázisú, önfelszívó elektromos szivattyú, amely különféle háztartási és ipari alkalmazásokra lett tervezve. Megbízhatósága és egyszerű kezelhetősége miatt különösen ajánlott vízelosztásra kis- vagy közepes méretű autokláv tartályokkal kombinálva, valamint zöldség- és virágkertek öntözésére.

A JSWm 2AX szivattyút úgy tervezték, hogy tiszta vizet és olyan folyadékokat szállítson, amelyek kémiailag nem agresszívak a szivattyú anyagaival szemben. Képes vizet felszívni még akkor is, ha a szállított folyadék levegővel van keverve, így rendkívül sokoldalúan alkalmazható különböző vízellátási és öntözési igények esetén.

Ez a szivattyú meghatározott környezeti határok között működik, legfeljebb 40°C-os folyadékhőmérséklettel és -10°C és +40°C közötti környezeti hőmérséklettartománnyal. Ezek a specifikációk biztosítják, hogy a szivattyú hatékonyan működjön számos éghajlati és környezeti feltétel között.

A Pedrollo JSWm 2AX szivattyú robusztus felépítéssel rendelkezik, öntöttvas szivattyúházzal és technopolimer járókerékkel. 1,1 kW (1,5 HP) teljesítményű motor hajtja, amely akár 70 liter per perc áramlási sebességet és akár 55 méter nyomómagasságot biztosít. Ezek a teljesítményjellemzők alkalmassá teszik a szivattyút számos igényes alkalmazáshoz.

A JSWm 2AX szivattyút zárt, jól szellőző helyen vagy az időjárás viszontagságaitól védett területen kell telepíteni. Ez biztosítja az optimális teljesítményt és a szivattyú hosszú élettartamát, megóvva azt a környezeti kopástól.

Összességében a Pedrollo JSWm 2AX szivattyú kiemelkedik megbízhatóságával (ahogy a többi Pedrollo kerti önfelszívó szivattyú is), egyszerű használatával és erős teljesítményével. Ezek a tulajdonságok kiváló választássá teszik háztartási vízelosztás, öntözés és egyéb, megbízható és hatékony szivattyúzást igénylő alkalmazások esetén.

Pedrollo JSWm 2AX szivattyú elölnézetből
Pedrollo JSWm 2AX szivattyú elölnézetből

Műszaki specifikációk

 • Teljesítmény: 1100 Watt
 • Feszültség: 230 Volt
 • Fordulatszám: 2900 rpm
 • Maximális emelőmagasság: 55-58 méter (a forrástól függően)
 • Szállítási teljesítmény: 5-70 liter/perc (az emelőmagasságtól függően)
 • Szívó csatlakozás: 1 coll belső menet
 • Nyomó csatlakozás: 1 coll belső menet
 • Maximális szívómélység: 9 méter
 • Maximális folyadék hőmérséklet: 40 °C
 • Maximális környezeti hőmérséklet: 40 °C
 • Súly: kb. 13-14,6 kg (a forrástól függően)
 • Védelem: IP X4
 • Garancia: 3 vagy 4 év (a forrástól függően)
Pedrollo JSWm 2AX szivattyú méretei
Pedrollo JSWm 2AX szivattyú méretei

A Pedrollo JSWm 2AX szivattyú egyfázisú, kerti önfelszívó centrifugál szivattyú, amelyet megbízhatóságra és egyszerű használatra terveztek. Különösen ajánlott háztartási alkalmazásokra, például vízelosztásra kis- vagy közepes méretű autokláv tartályokkal kombinálva, valamint zöldség- és virágkertek öntözésére. A szivattyú képes tiszta víz és olyan folyadékok szállítására, amelyek kémiailag nem agresszívak a szivattyú anyagaival szemben.

A JSWm 2AX szivattyú robusztus felépítéssel rendelkezik, öntöttvas szivattyúházzal és technopolimer járókerékkel. A motor tengelye EN 10088-3 1.4104 rozsdamentes acélból készült, amely biztosítja a tartósságot és a korrózióállóságot. A szivattyú egy kerámia fix gyűrűvel és grafit forgógyűrűvel rendelkező egyetlen mechanikus tömítést is tartalmaz, amely megbízható tömítési teljesítményt nyújt.

Teljesítmény szempontjából a JSWm 2AX szivattyú 5-70 liter per perc áramlási sebességet és 28-55 méter emelőmagasságot érhet el. 1,1 kW (1,5 HP) teljesítményű motor hajtja, amely egyfázisú kapcsolattal működik, és 230V feszültségnél 6.0 A áramfelvétellel. A szivattyú védettségi foka IP 44, ami alkalmassá teszi zárt, jól szellőző helyeken vagy az időjárás viszontagságaitól védett területeken történő telepítésre.

A JSWm 2AX szivattyú képes legfeljebb 40°C folyadékhőmérséklet és -10°C és +40°C közötti környezeti hőmérséklet kezelésére. A szívócsonk és a nyomócső átmérője egyaránt 1 coll. A szivattyú kompakt méretei (20,1 cm magasság, 18 cm szélesség, és 38,8 cm mélység) és 14,2 kg-os súlya megkönnyítik a telepítést és karbantartást.

A JSWm 2AX szivattyú felépítési anyagai közé tartozik a GJL 200 EN 1561 öntöttvas szivattyúház, egy EN 1.4301 (AISI 304) rozsdamentes acél tömítéstartó fedél, és egy megerősített technopolimer ejektor egység. A motor tartó, motor fedél és a lámpatest EN-AB 46100 alumíniumból készültek, hozzájárulva a szivattyú általános tartósságához és teljesítményéhez.

Alkalmazási területek és jellemzők

Alkalmazási területek

A Pedrollo JSWm 2AX szivattyú számos területen alkalmazható:

 • Kerti öntözés: Ideális kisebb és nagyobb kertek öntözésére, akár automata öntözőrendszerek ellátására is.
 • Házi vízellátás: Kiválóan alkalmas házi vízművekben való használatra, nyomásfokozásra.
 • Ipari célok: Alkalmas ipari felhasználásra is, például fóliák öntözésére.
 • Gázos kutak: Kialakításának köszönhetően nagy mennyiségű levegőt vagy gázt tartalmazó folyadék szállítására is képes, így gázos kutaknál is hatékonyan működik.
Pedrollo JSWm 2AX szivattyú izometrikus nézet
Pedrollo JSWm 2AX szivattyú izometrikus nézet

Jellemzők

A Pedrollo JSWm 2AX szivattyú híres megbízhatóságáról és egyszerű használatáról, ami kiváló választássá teszi háztartási alkalmazásokhoz. Ez az egyfázisú, önfelszívó elektromos szivattyú tiszta víz és olyan folyadékok szállítására készült, amelyek kémiailag nem agresszívek a szivattyú anyagaival szemben. Képes vizet felszívni még akkor is, ha a szállított folyadék levegővel van keverve, így folyamatos teljesítményt biztosít különböző körülmények között.

A JSWm 2AX egyik kiemelkedő jellemzője a robusztus felépítése. A szivattyúháza öntöttvasból készült, amely tartósságot és hosszú élettartamot biztosít. A járókerék technopolimerből készült, amely anyag ismert kopásállóságáról, így a szivattyú folyamatos működést biztosít jelentős romlás nélkül.

A szivattyút egy erős, 1,1 kW (1,5 HP) teljesítményű motor hajtja, amely akár 70 liter per perc áramlási sebességet és akár 55 méter nyomómagasságot biztosít. Ez a teljesítmény alkalmassá teszi a szivattyút számos feladatra, beleértve a vízelosztást kis- vagy közepes méretű autokláv tartályokkal kombinálva, zöldségkertek és virágkertek öntözését, valamint egyéb háztartási vízellátási igényeket.

A JSWm 2AX szivattyú rozsdamentes acél motor tengellyel rendelkezik, amely növeli a korrózióállóságát és meghosszabbítja az üzemidejét. Emellett a szivattyú kialakítása egyetlen mechanikus tömítést tartalmaz kerámiából és grafitból, amely megbízható akadályt képez a szivárgások ellen és biztosítja a hatékony működést.

A Pedrollo JSWm 2AX szivattyú egyszerű telepítése is kulcsfontosságú előny. Zárt, jól szellőző helyen vagy az időjárás viszontagságaitól védett területeken való telepítésre tervezték, így sokoldalúan alkalmazható különböző háztartási környezetekben. A szivattyú kompakt méretei (20,1 cm magasság, 18 cm szélesség és 38,8 cm mélység) és kezelhető súlya (14,2 kg) tovább egyszerűsítik a telepítési folyamatot.

Elektromos specifikációk tekintetében a JSWm 2AX egyfázisú kapcsolattal működik, 230V feszültségnél 6.0 A áramfelvétellel. Egy 25 µF 450 VL kondenzátort is tartalmaz, amely segít fenntartani a szivattyú hatékonyságát és teljesítményét. A szivattyú védettségi foka IP 44, ami jelzi, hogy ellenáll a pornak és a víz fröccsenésének.

Összességében a Pedrollo JSWm 2AX szivattyú a tartósság, hatékonyság és egyszerű használat kombinációját kínálja, megbízható választássá téve különféle háztartási vízszivattyúzási alkalmazásokhoz. Robusztus felépítése, erős motorja és felhasználóbarát kialakítása biztosítja, hogy különböző feladatok követelményeinek megfeleljen, miközben hosszú távú teljesítményt nyújt.

Vásárlási lehetőségek

A Pedrollo JSWm 2AX szivattyú több online boltban is elérhető különböző árakon és feltételekkel:

 • Az árak általában kb 68.000 Ft-tól indulnak és akár 107,577 Ft-ig is terjedhetnek a különböző kereskedők kínálatában. Legjobb áron a bemutató megírásakor a a szivattyuk.hu webáruházban van az alábbi termékoldalon: Pedrollo JSWm 2AX, 4 év garancia + 2.500 Ft-os ajándék
 • Számos bolt ingyenes kiszállítást kínál vagy alacsony szállítási díjakat számol fel.
 • Egyes boltok ajándékokat is adnak a szivattyú mellé, például túlfeszültség védőt vagy földelt dugvillás kábelt.

A Pedrollo JSWm 2AX szivattyú tehát egy megbízható, sokoldalúan alkalmazható eszköz, amely kiváló választás lehet mind háztartási, mind ipari felhasználásra.

Teljesítmény görbe

Az alábbi teljesítmény görbe ábrán bemutatjuk a JSW2 szivattyúk különböző típusainak (JSW2A, JSW2B, JSW2C) teljesítményét liter/perc és méter emelőmagasság függvényében.

Pedrollo JSWm 2AX szivattyú teljesítménygörbéje
Pedrollo JSWm 2AX szivattyú teljesítménygörbéje

Ez a görbe segít a felhasználóknak meghatározni a szivattyú pontos teljesítményét különböző alkalmazási feltételek mellett, biztosítva a legjobb választást az adott igényekhez.

///

A Pedrollo JSWm 2AX szivattyú kiemelkedik megbízhatóságával, egyszerű használatával és kiváló teljesítményével. Ezek a tulajdonságok teszik ideális választássá a háztartási vízellátás, kerti öntözés és ipari alkalmazások számára egyaránt.

Felhasználói vélemények

A Pedrollo JSWm 2AX szivattyú pozitív visszajelzéseket kapott a felhasználóktól, akik értékelik a megbízhatóságát és teljesítményét. Sok felhasználó kiemelte a csendes működését és stabilitását, ami kiváló választássá teszi háztartási alkalmazásokhoz, például kerti öntözéshez és vízelosztáshoz.

Papp Bálint megjegyezte, hogy a szivattyú meghaladta várakozásait, csendesen és instabilitás nélkül működik. Dicsérte a teljesítményét, mondván, hogy egy kiváló minőségű szivattyú, amely kivételesen jól működik.

Szucskó László megosztotta tapasztalatait egy évtizedes Pedrollo szivattyú cseréjével kapcsolatban, és úgy találta, hogy az új JSWm 2AX megfelelő helyettesítője lett, jól teljesít az automata öntözőrendszerében. Emellett dicsérte a gyors kiszolgálást és a kedvező árat az üzlettől.

David Roberts, egy elégedett vásárló, megemlítette, hogy a Pedrollo JSWm 2AX szivattyú erős és minden igényét kielégíti a kerti kút öntözéséhez. Kiemelte az eladó gyors válaszait és szállítását, valamint a szivattyú hatékonyságát a rendszerében.

Marczis Károly dicsérte a szivattyú képességét, hogy 8 méter mélységből is képes vizet szívni és 50 méteres távolságra elosztani. A terméket és a szolgáltatást is professzionálisnak írta le, és a szállítást és az általános tapasztalatot 10-ből 10-re értékelte.

Földesi Miklós kifejezte elégedettségét a szivattyú szállításával és teljesítményével kapcsolatban. Már több mint 20 éve használ egy kisebb Pedrollo szivattyút a gyümölcsösében és zöldséges kertjében, ami befolyásolta döntését a JSWm 2AX megvásárlásakor.

Lamper Zoltán megosztotta, hogy családjában három Pedrollo szivattyú is van, és bár az egyik meghibásodott felhasználói hiba miatt, továbbra is bízik a márkában. Pozitív tapasztalata a szivattyú teljesítményével és a technikus ajánlása erősítette meg a termék iránti bizalmát.

Összességében a Pedrollo JSWm 2AX szivattyú nagy elismerést kapott tartósságáért, hatékonyságáért és egyszerű használatáért. A felhasználók folyamatosan pozitív tapasztalatokat jelentettek, így megbízható választássá téve azt különféle háztartási vízszivattyúzási igényekhez.

Pedrollo JSWm 2AX szivattyú termékfotó
Pedrollo JSWm 2AX szivattyú termékfotó

Garancia

A Pedrollo JSWm 2AX szivattyúra 2 év szabványos garancia vonatkozik. Ez a garancia minden gyártási hibát fedez, és biztosítja, hogy a szivattyú a rendeltetésszerű használati körülmények között működjön. A garancia a szivattyú megbízhatóságának és tartósságának bizonyítéka, amely nyugalmat biztosít a felhasználóknak.

A garancián túl a Pedrollo átfogó ügyfélszolgálati szolgáltatásokat is kínál. Ide tartozik a telefonos támogatás előzetes vásárlási kérdésekhez, amely biztosítja, hogy a potenciális vásárlók minden szükséges információt megkapjanak a döntéshozatal előtt. A támogatói csapat szaktudással rendelkezik, és kész segíteni bármilyen kérdésben, amely a szivattyú specifikációira, telepítésére és használatára vonatkozik.

A termék telepítéséhez is elérhető utólagos segítség, amely biztosítja, hogy a szivattyú helyesen legyen telepítve és hatékonyan működjön. Ez a szolgáltatás különösen fontos azoknak a felhasználóknak, akik nem ismerik a szivattyú telepítésének technikai részleteit. A támogatói csapat végigvezeti a felhasználókat a folyamaton, segítve elkerülni a nem megfelelő telepítésből eredő problémákat.

A Pedrollo minden szükséges pótalkatrészt is biztosít a JSWm 2AX szivattyúhoz. Ez biztosítja, hogy kopás vagy véletlen sérülés esetén a felhasználók könnyen beszerezhetik a szükséges alkatrészeket a szivattyú teljes funkcionalitásának helyreállításához. A pótalkatrészek rendelkezésre állása jelentős előnyt jelent, mivel meghosszabbítja a szivattyú élettartamát és fenntartja annak teljesítményét.

Forrás:

Szivattyú webáruház – https://szivattyuk.hu/

Pedrollo hivatalos weboldala – https://www.pedrollo.com/

… és a többiek, mint például bricohomeferramenta.it weboldala, ebay.com vélemények és leírások, szivattyubotl.hu vélemények