Az ízületek és porcok védelme egész életünk során fontos, de különösen oda kell figyelnünk rá növésben lévő fiataloknál, idősebbeknél, illetve azoknál, akiknek ízületei nagyobb terhelésnek vannak kitéve. Ebben a bejegyzésben bemutatom, miért kiemelten fontos vigyáznunk ízületeinkre, milyen táplálékkiegészítőkkel támogathatjuk azok egészségét, és mit érdemes tudni a legfontosabb hatóanyagokról.

A növésben lévő fiatalok szervezetének extra támogatásra van szüksége a csontok és ízületek egészséges fejlődéséhez. Idősebb korban pedig az ízületi kopás lassítása és a mozgásszervi problémák megelőzése a cél. Azoknak, akik az átlagosnál jobban terhelik ízületeiket (pl. sportolók), szintén érdemes kiemelten védeniük azokat, hogy elkerüljék az ízületi fájdalmat és gyulladást.

A bejegyzést 3 nagyobb részre bontanám:

 1. megtudhatod, hogy mi porcvédelemben fontos szerepet játszó vegyületek és hogy ezeknek mi a szerepe
 2. készítettem egy átfogó táblázatot a 2024 májusában itthon elérhető és megvásárolható készítményekről
 3. Röviden bemutatom az egyes termékeket és persze megtudhatod, hogy ezekből a készítményekből mennyibe kerül 1 napi adag és melyiket éri meg a legjobban megvenni (ár/érték arányban)

Ha csak a termékek összehasonlítása érdekel, ugorj egyből arra a részre:

MSM, glükózamin, kondroitin: Az ízületvédelem három muskétása

Szerencsére ma már számos komplex ízületvédő készítmény elérhető, amelyekkel hatékonyan támogathatjuk ízületeink és porcaink egészségét. Ezeket tabletta, folyadék vagy por formájában is megtalálhatjuk. A legjobb termékek olyan fontos hatóanyagokat tartalmaznak, mint az

 • MSM,
 • a glükózamin-szulfát és
 • a kondroitin-szulfát.

Az MSM (metil-szulfonil-metán) egy kéntartalmú vegyület, amely nélkülözhetetlen a porcok és a kollagén képződéséhez. Emellett gyulladáscsökkentő hatása révén enyhítheti az ízületi fájdalmat. A glükózamin-szulfát az ízületi porc egyik fő építőeleme, védi és táplálja a porcsejteket, elősegíti a porcképződést és az ízületi regenerációt. A kondroitin-szulfát a porc rugalmasságáért felel, gátolja annak leépülését, ezáltal lassítja az ízületi kopást.

Egy átlagos felnőttnek napi 1500-2000 mg glükózamin-szulfát, 800-1200 mg kondroitin-szulfát és 400-1000 mg MSM fogyasztása javasolt az ízületek védelme érdekében, de egyéni szükségleteink eltérőek lehetnek. Ha bizonytalan vagy, konzultálj orvosoddal vagy gyógyszerészeddel az ajánlott napi beviteli mennyiségekről!

A fent említett hatóanyagok úgy fejtik ki jótékony hatásukat, hogy beépülnek az ízületi porcokba, serkentik azok felépítését, lassítják a lebomlást. Javítják a porcok vízmegkötő képességét és rugalmasságát, ezáltal segítenek megőrizni az ízületek és porcok egészségét, ami nélkülözhetetlen a mozgékonysághoz.

Az ízületek a mozgás „alkatrészei”. Ha nem vigyázunk rájuk, fájdalmassá, akadozóvá válhat a mozgás, ami jelentősen ronthatja életminőségünket. A változatos, kiegyensúlyozott étrend mellett a célzott ízületvédő táplálékkiegészítők sokat segíthetnek, hogy ízületeink és porcaink sokáig egészségesek maradjanak, mi pedig aktív és mozgékony életet élhessünk. Érdemes tehát odafigyelnünk ízületeink egészségére, és szükség esetén támogatnunk azokat komplex ízületvédő készítményekkel. Így megelőzhetjük vagy lassíthatjuk a mozgásszervi problémák kialakulását, és hosszú távon is megőrizhetjük ízületeink és porcaink egészségét.

MSM

A lényeg: az MSM egy olyan természetes vegyület, amely kulcsfontosságú szerepet játszik az ízületek és a porcok egészségének megőrzésében. Gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai révén hatékonyan enyhítheti az ízületi problémákat, javíthatja a mozgékonyságot és hozzájárulhat egy aktív, fájdalommentes élethez.

Az MSM, vagyis a metil-szulfonil-metán, egy szerves kénvegyület, amely természetes módon megtalálható az emberi szervezetben, valamint egyes növényekben és állatokban is. Az MSM egy rendkívül sokoldalú tápanyag, amelynek számos jótékony hatása van az egészségünkre, különös tekintettel az ízületek és a porcok védelmére.

Az MSM egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nélkülözhetetlen a szervezetünk számára az ízületi porcok és a kollagén képződéséhez. A kollagén egy fehérje, amely kulcsfontosságú szerepet játszik a bőr, a csontok, az inak és a porcok egészségének megőrzésében. Az MSM kéntartalma hozzájárul a kollagén erős keresztkötéseinek kialakulásához, ezáltal javítja a kötőszövetek rugalmasságát és ellenállóképességét.

Ezen felül az MSM gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Számos tanulmány kimutatta, hogy az MSM képes enyhíteni a gyulladásos folyamatokat a szervezetben, beleértve az ízületi gyulladást is. Ennek köszönhetően az MSM hatékonyan csökkentheti az ízületi fájdalmakat és a merevséget, javítva ezzel a mozgékonyságot és az életminőséget.

Az MSM antioxidáns tulajdonságokkal is bír, ami azt jelenti, hogy semlegesíti a szervezetben található káros szabadgyököket. A szabadgyökök hozzájárulhatnak a gyulladások kialakulásához és a sejtek károsodásához, így az MSM antioxidáns hatása révén további védelmet nyújthat az ízületeknek és a porcoknak.

Az MSM-et számos formában fogyaszthatjuk, például tabletta, kapszula vagy por formájában. Az ajánlott napi beviteli mennyiség általában 400-1000 mg között mozog, de egyéni szükségleteink eltérőek lehetnek. Érdemes az MSM-et glükózamin-szulfáttal és kondroitin-szulfáttal együtt szedni, mivel ezek a hatóanyagok szinergikusan működnek együtt az ízületek és a porcok védelmében.

Fontos megjegyezni, hogy bár az MSM általában biztonságosnak tekinthető, mint minden táplálékkiegészítő esetében, itt is ajánlott előzetesen konzultálni orvosunkkal vagy gyógyszerészünkkel, különösen, ha valamilyen alapbetegségben szenvedünk, vagy rendszeresen szedünk gyógyszereket.

Glükózamin-szulfát

A lényeg: a glükózamin-szulfát egy olyan természetes vegyület, amely kulcsszerepet játszik az ízületi porc egészségének megőrzésében. Rendszeres szedése hozzájárulhat az ízületi fájdalmak és a merevség enyhítéséhez, valamint segíthet megőrizni a mozgékonyságot és az életminőséget.

A glükózamin-szulfát az ízületi porc egyik fő építőeleme, amely természetes módon megtalálható a szervezetünkben. Ez a vegyület kulcsfontosságú szerepet játszik az ízületek és a porcok egészségének megőrzésében, valamint a mozgékonyság fenntartásában.

A glükózamin-szulfát egy aminomonoszacharid, amely a glükózamin és a kénsav kombinációjából áll. Szervezetünk képes a glükózamin előállítására, de az életkor előrehaladtával, illetve bizonyos betegségek vagy sérülések következtében a termelődés csökkenhet. Ilyenkor külső forrásból, például táplálékkiegészítők formájában pótolhatjuk a hiányzó mennyiséget.

A glükózamin-szulfát egyik legfontosabb feladata, hogy táplálja és védje az ízületi porcsejteket, az úgynevezett chondrocytákat. Ezek a sejtek felelősek a porc rugalmasságát és ellenállóképességét biztosító anyagok, például a kollagén és a proteoglikánok termeléséért. A glükózamin-szulfát serkenti a chondrocyták működését, ezáltal elősegíti az ízületi porcok regenerációját és lassítja azok leépülését.

Számos tanulmány kimutatta, hogy a glükózamin-szulfát hatékonyan enyhítheti az ízületi fájdalmakat és a merevséget, különösen osteoarthritis (ízületi kopás) esetén. Rendszeres szedése hozzájárulhat az ízületi funkciók javulásához és a mozgékonyság megőrzéséhez.

A glükózamin-szulfátot általában tabletta vagy kapszula formájában lehet szedni, de por alakban is elérhető. Az ajánlott napi adag felnőttek számára általában 1500-2000 mg, amelyet érdemes két vagy három részletben bevenni. Azonban, mint minden táplálékkiegészítő esetében, a pontos adagolást érdemes egyeztetni orvosunkkal vagy gyógyszerészünkkel, figyelembe véve egyéni szükségleteinket és egészségi állapotunkat.

A glükózamin-szulfát szedése általában biztonságosnak tekinthető, de ritkán előfordulhatnak mellékhatások, például emésztőrendszeri panaszok vagy allergiás reakciók. Fontos megjegyezni, hogy a glükózamin-szulfát eredete gyakran tengeri élőlényekből, például rákfélékből származik, ezért a tenger gyümölcseire allergiásoknak körültekintően kell eljárniuk.

A legjobb eredmények érdekében a glükózamin-szulfátot gyakran kombinálják más ízületvédő hatóanyagokkal, például kondroitin-szulfáttal és MSM-mel. Ezek a vegyületek szinergikusan működnek együtt, így hatékonyabban támogathatják az ízületek és a porcok egészségét.

Kondroitin-szulfát

A lényeg: a kondroitin-szulfát egy olyan természetes vegyület, amely alapvető fontosságú az ízületi porcok egészségének megőrzésében. Rendszeres szedése segíthet enyhíteni az ízületi fájdalmakat, lassíthatja a porc lebomlását, és hozzájárulhat a mozgékonyság megőrzéséhez.

A kondroitin-szulfát egy természetes módon előforduló glükózaminoglikán, amely az ízületi porc egyik fő alkotóeleme. Ez a vegyület kulcsfontosságú szerepet játszik az ízületek és a porcok egészségének megőrzésében, valamint a mozgékonyság fenntartásában.

A kondroitin-szulfát hosszú láncú poliszacharidokból áll, amelyek negatív töltésű szulfátcsoportokat tartalmaznak. Ezek a szulfátcsoportok lehetővé teszik, hogy a kondroitin-szulfát megkösse és megtartsa a vizet az ízületi porcokban, ezáltal biztosítva azok rugalmasságát és ellenállóképességét. Enélkül a porcok kiszáradnának, törékennyé válnának, és nem tudnák megfelelően csillapítani az ízületeket érő terhelést.

A kondroitin-szulfát egy másik fontos funkciója, hogy gátolja azokat az enzimeket (például a kollagenázokat és az elasztázokat), amelyek lebontják az ízületi porcot. Ezáltal lassítja a porc lebomlását és az ízületi kopás kialakulását.

Számos tanulmány kimutatta, hogy a kondroitin-szulfát szedése enyhítheti az ízületi fájdalmakat és a gyulladást, különösen osteoarthritis esetén. Rendszeres használata hozzájárulhat az ízületi funkciók javulásához, a mozgékonyság megőrzéséhez és az életminőség javításához.

A kondroitin-szulfátot általában szájon át, tabletta vagy kapszula formájában lehet szedni. Az ajánlott napi adag felnőttek számára általában 800-1200 mg, amelyet érdemes két részletben bevenni. Azonban, mint minden táplálékkiegészítő esetében, a pontos adagolást érdemes egyeztetni orvosunkkal vagy gyógyszerészünkkel, figyelembe véve egyéni szükségleteinket és egészségi állapotunkat.

A kondroitin-szulfát szedése általában biztonságosnak tekinthető, de ritkán előfordulhatnak mellékhatások, például emésztőrendszeri panaszok vagy allergiás reakciók. Fontos megjegyezni, hogy a kondroitin-szulfát gyakran állati eredetű (például cápaporc vagy szarvasmarha gégeporca), ezért az állatokból származó termékekkel kapcsolatos aggályokat is figyelembe kell venni.

A legjobb eredmények érdekében a kondroitin-szulfátot gyakran kombinálják más ízületvédő hatóanyagokkal, például glükózamin-szulfáttal és MSM-mel. Ezek a vegyületek együttesen hatékonyabban támogathatják az ízületek és a porcok egészségét.

A porcvédő készítmények nagy összefoglaló táblázata

De a táblázat online akár itt is megnézhető: porcerosito – izuletvedo keszitmenyek – 2024.05.05.xlsx

Most pedig nézzük az egyes készítményeket egyesével.

A legjobb porcvédő és ízületvédő készítmények

Extrifit Joint Guard Flexain

Termék URL címe: https://www.proteinbuilder.hu/extrifit/extrifit-joint-guard-flexain-t5427/

Rövid leírás

Az Extrifit Joint Guard Flexain egy komplex ízületvédő készítmény, amely kifejezetten erősportolóknak és előrehaladott ízületi problémákkal küzdők számára lett kifejlesztve. A termék 19 hatóanyagot és 10 vitamint tartalmaz, finom ízekben kapható, és új csomagolásban érkezik, bár az összetétele nem változott.

Adagolás

Ajánlott napi adagolás 25-50 ml Flexain, amely tetszőleges mennyiségű vízben feloldható. Krónikus problémák esetén naponta kétszer 25 ml ajánlott, különböző időpontokban.

Kiszerelés

 • Kiszerelés: 1000 ml
 • Egy adag: 50 ml
 • Adagok száma kiszerelésenként: 20-40
 • Ár: 7490 Ft

Összetevők táblázat

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuronsavProlinGlycinC-vitamin
Extrifit Joint Guard Flexain1000 ml50 ml7490 Ft187-375 Ft5000 mg2000 mg1500 mg800 mg20 mg500 mg500 mgSzerepel az összetevők között

Az adott összetevők pontos mennyiségeit a táplálékérték információk között nem található, kivéve azokat, amelyek ki vannak emelve a termékleírásban. C-vitamin jelenlétére utalás van az összetevők között, de pontos mennyiség nem szerepel.

Arthro Complex – GymBeam

Termék URL címe: https://gymbeam.hu/arthro-plus-izuletvedo-120-kapsz-gymbeam.html

Rövid leírás

Az Arthro Complex egy funkcionális komplexum a mozgásszervi rendszer ápolására, speciálisan glükozamin, kondroitin, MSM és C-vitamin összetevőkkel. Ezek az alapvető építőkövek segítik az ízületek komplex táplálását, ezáltal népszerű választás aktív sportolók és egészséges mozgást fókuszáló személyek számára. A termék kapszula formájában kapható, így könnyen fogyasztható.

Adagolás

Javasolt fogyasztás: naponta 3 kapszula.

Kiszerelés

 • Kiszerelés: 120 kapszula
 • Ár: 4690 Ft

Összetevők táblázat

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraGlükózamin-szulfátMSMKondroitin-szulfátC-vitamin
Arthro Complex – GymBeam120 kapszula3 kapszula4690 Ft117 Ft1200 mg (ebből glükózamin 700 mg)300 mg600 mg12 mg

A termék kapszulái tartalmazzák a szükséges adalékanyagokat, mint a térfogatnövelő mikrokristályos cellulóz és csomósodásgátló magnézium-sztearát, amelyek biztosítják a készítmény stabilitását. Az Arthro Complex segít a csontok és porcok megfelelő működésében, valamint hatással van a szervezet kollagéntermelésére is.

Glükózamin + MSM + Kondroitin-szulfát – OstroVit

Termék URL: https://gymbeam.hu/glukozamin-msm-kondroitin-szulfat-ostrovit.html

Rövid leírás

Az OstroVit Glükózamin + MSM + Kondroitin-szulfát egy hatékony ízületi kiegészítő, amely három kulcsfontosságú összetevőt kombinál: glükózamint, MSM-et és kondroitin-szulfátot. Ezek az összetevők támogatják a porcképződést és az ízületek egészséges működését. Kifejezetten ajánlott azoknak, akik extra támogatást igényelnek ízületeik számára, mint például sportolók vagy azok, akik nehéz fizikai munkát végeznek.

Adagolás

Ajánlott napi adag: 2 tabletta, lehetőleg reggel.

Kiszerelés

 • Kiszerelés: nem megadott (általában standard kiszerelésben kapható)
 • Egységár: 48 Ft/tabletta
 • Teljes ár: 4 290 Ft

Összetevők táblázat

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuronsavProlinGlycinC-vitamin
Glükózamin + MSM + Kondroitin-szulfát – OstroVitNem szerepel2 tabletta4 290 Ft96 FtNem szerepel600 mg1000 mg400 mgNem szerepelNem szerepelNem szerepelNem szerepel

Ez a termék kiválóan alkalmas az ízületek normál állapotának fenntartására és a porcképződés támogatására, köszönhetően a benne található glükózamin, MSM és kondroitin hatóanyagoknak. Tabletta formájának köszönhetően kényelmesen fogyasztható és könnyen beilleszthető a mindennapi rutinba.

Arthro Forte – BioTechUSA

Termék URL címe: https://shop.biotechusa.hu/products/arthro-forte-120-tabletta

Rövid leírás

Az Arthro Forte egy fejlett étrendkiegészítő tabletta, amely növényi kivonatokat, MSM-et, glükózamint, kondroitint, hidrolizált porcport és C-vitamint tartalmaz. A termék új névvel és frissített összetétellel kerül piacra, K2VITAL® és ChondrActiv® szabadalmaztatott formulák hozzáadásával, amelyek különösen előnyösek a csontok és ízületek egészségének fenntartásában.

Adagolás

Javasolt fogyasztás: naponta 3 db tabletta egy nagy pohár vízzel. A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépd túl!

Kiszerelés

 • Kiszerelés: 120 tabletta
 • Egy tabletta ára: 71 Ft
 • Teljes ár: 8490 Ft

Összetevők táblázat

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraGlükózamin-szulfátMSMKondroitin-szulfátHidrolizált porc porC-vitaminK-vitaminKalciumMangán
Arthro Forte120 tabletta3 tabletta8490 Ft213 Ft724 mg400 mg360 mg150 mg (ebből 2-es típusú kollagén 82.5 mg, kondroitin-szulfát 18 mg, hialuronsav 1.5 mg)80 mg37.5 µg168 mg3.5 mg

A termék további növényi kivonatokat és speciális hatóanyagokat is tartalmaz, mint például boswellia serrata gyantakivonat, lucerna teljes növény kivonat, és áfonya gyümölcskivonat, amelyek hozzájárulhatnak az ízületek egészséges működéséhez.

BÉRES Porcerő KOMPLEX (180 tab.)

Termék URL címe: https://www.beres.hu/porcero-komplex

Rövid leírás

A Béres Porcerő KOMPLEX egy étrend-kiegészítő tabletta, amely a mozgásszervi rendszer három alappillérét támogatja: a csontok, porcok és izmok egészséges működését. Fontos tápanyagokat tartalmaz, mint például cink, foszfor, kalcium, mangán, magnézium, K-vitamin és D-vitamin, amelyek hozzájárulnak a normál csontozat fenntartásához és a kollagénképződéshez. Különösen ajánlott sportolóknak és idősebb felnőtteknek.

Adagolás

Ajánlott fogyasztás: felnőttek számára naponta 3 filmtabletta, étkezés közben vagy étkezéstől függetlenül. A készítmény javasolt használata legalább 3 hónap.

Kiszerelés

 • Kiszerelés: 180 tabletta
 • Egy tabletta ára: 105,50 Ft
 • Teljes ár: 18 990 Ft

Összetevők táblázat

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuronsavProlinGlycinC-vitamin
BÉRES Porcerő KOMPLEX180 tabletta3 tabletta18 990 Ft317 FtNem szerepelNem szerepel1500 mgNem szerepelNem szerepelNem szerepelNem szerepel90 mg

Ez a termék különösen gazdag glükózamin szulfátban, amely fontos összetevő a porcszövetek egészségének fenntartásában. A termék nem tartalmaz hidrolizált kollagén peptideket, kondroitin szulfátot, hialuronsavat, prolint és glycint, ezek az összetevők nem szerepelnek az ismertetőben.

Proenzi Intensive filmtabletta 120x

Termék URL: https://benu.hu/shop/proenzi-intensive-filmtabletta-120x

Rövid leírás

A Proenzi Intensive a legösszetettebb formulával rendelkezik az intenzív ízületi tápláláshoz. Egyedülállóan kombinálja a glükózamin-szulfátot, kondroitin-szulfátot, II. típusú kollagént és növényi kivonatokat, mint a Boswellia serrata, Salix alba és Curcuma longa. Kiemelkedik a C-vitamin és a mangán tartalma, melyek hozzájárulnak a normál kollagénképződéshez és kötőszövet-képződéshez. Különlegessége a BioPerine® tartalom, ami fokozza az összetevők felszívódását.

Adagolás

Ajánlott fogyasztási mennyiség: Felnőtteknek napi 2 tabletta, gyermekeknek 12 éves kor felett napi 1 tabletta. 3 hónapig tartó kúra ajánlott, évente többször ismételve.

Kiszerelés

 • Kiszerelés: 120 tabletta
 • Egységár: 95,8 Ft/db
 • Teljes ár: 11 499 Ft

Összetevők táblázat

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuron(sav)ProlinGlycinC-vitamin
Proenzi Intensive filmtabletta 120x120 tabletta2 tabletta11 499 Ft191,6 FtII. típusú kollagén 200 μgNincs1600 mg600 mgNincsNincsNincs12 mg

A termék további előnyei közé tartozik a speciális összetevők, mint a Boswellia serrata és a kurkuma kivonat, amelyek az ízületek egészségének megőrzéséhez járulnak hozzá, valamint a mangán, amely a normál kötőszövet-képződésben játszik szerepet. Az ajánlott napi adag biztosítja az összes hatóanyag optimális mennyiségét az ízületi egészség fenntartásához.

JutaVit Glükozamin + Kondroitin + Kollagén + MSM + D+C filmtabletta – 120db

Termék URL: https://vitaminbolt.net/termek/jutavit-glukozamin-kondroitin-kollagen-msm-dc-filmtabletta-120db

Rövid leírás

A JutaVit Glükozamin + Kondroitin + Kollagén + MSM + D+C filmtabletta egy komplex étrend-kiegészítő, amely ötvözi a glükozamint, kondroitint, MSM-et, kollagént és vitaminokat (D3 és C-vitamin). Ez a kombináció hozzájárul az ízületek, porcok és inak egészségének fenntartásához, csökkenti az ízületi fájdalmakat és gyulladásokat, elősegíti a normális porcképződést. Különösen ajánlott ízületi betegségek esetén vagy fokozott ízületi megterhelésnél.

Adagolás

Ajánlott fogyasztási mennyiség: napi 2 filmtabletta.

Kiszerelés

 • Kiszerelés: 120 tabletta
 • Egységár: 35.13 Ft / db
 • Teljes ár: 4.216 Ft

Összetevők táblázat

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuronsavProlinGlycinC-vitamin
JutaVit Glükozamin + Kondroitin + Kollagén + MSM + D+C filmtabletta120 tabletta2 tabletta4.216 Ft70.26 Ft10 mg640 mg1000 mg400 mgNem szerepelNem szerepelNem szerepel120 mg

Ez a termék ideális választás azok számára, akik komplex megoldást keresnek az ízületek egészségének támogatására. Az összetevők szinergiája biztosítja az ízületi porcok védelmét és segíti a mozgásszervi rendszer egészséges működését.

DR. CHEN Porc-Max ízületekre 6 tabletta 40x

Termék URL: https://webaruhaz.drchenpatika.com/porc-max-izuletekre-6-tabletta-

Rövid leírás

A DR.CHEN Porc-Max egy korszerű kutatási eredmények alapján kifejlesztett étrend-kiegészítő, amely glükózamin, kondroitin-szulfát, MSM, kollagén, magnézium és csalán kivonatot tartalmaz. Ezek a hatóanyagok hozzájárulnak az ízületek normál működésének fenntartásához, segítik a csontok és ízületek egészségét, valamint csökkentik a fáradtságot és kifáradást. A termék különösen ajánlott az ízületek szerkezeti felépítésében részt vevő komponensek pótlására.

Adagolás

Ajánlott napi adagolás: 2×1 tabletta folyadékkal lenyelve.

Kiszerelés

 • Kiszerelés: 40 db tabletta
 • Tabletta tömege: 1200 mg/tabletta
 • Teljes ár: 2 443 Ft
 • Egységár: 61,08 Ft / tabletta

Összetevők táblázat

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuronsavProlinGlycinC-vitamin
DR.CHEN Porc-Max ízületekre 6 tabletta40 tabletta (1200 mg/tabletta)2 tabletta2 443 Ft122,15 Ft80 µg600 mg664 mg400 mgNem szerepelNem szerepelNem szerepelNem szerepel

Ez a termék kiváló választás azok számára, akik komplex támogatást keresnek az ízületeik egészségének fenntartásához, valamint a csontok és az ízületek normál szerkezetének megőrzéséhez. A hatóanyagok kombinációja elősegíti a porcok és az ízületek egészségének fenntartását.

Cartinorm+D3 filmtabletta (60 db)

Termék URL: https://zue.hu/cartinormd3-filmtabletta-60x

Rövid leírás

A Cartinorm+D3 filmtabletta egy ízület-izom-csont tápláló komplex, amely hét különböző hatóanyagot kombinál az egészséges ízületek, csontozat és izomfunkció fenntartásáért. Különösen ajánlott túlsúllyal küzdők, sportolók, folyamatosan álló munkát végzők és időskorúak számára. A termék glükózamin-szulfátot, kondroitin-szulfátot, D3-vitamint, C-vitamint, kalciumot, mangánt és krómot tartalmaz, így támogatja a korlátok nélküli mozgást és az ízületek egészségét.

Adagolás

Felnőttek számára napi 2 filmtabletta folyamatos szedése javasolt, legalább 3 hónapig. A tabletták bőséges folyadékbevitellel, étkezés közben vagy után lenyelve javasoltak.

Kiszerelés

 • Kiszerelés: 60 db filmtabletta
 • Egységár: 217 Ft/db
 • Teljes ár: 12 999 Ft

Összetevők táblázat

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuronsavProlinGlycinC-vitamin
Cartinorm+D3 filmtabletta60 db2 tabletta12 999 Ft434 FtNem szerepelNem szerepel1500 mg800 mgNem szerepelNem szerepelNem szerepel80 mg

A Cartinorm+D3 a magas glükózamin-szulfát és kondroitin-szulfát tartalmával kiválóan támogatja az ízületi porcok egészségét és rugalmasságát. D3-vitamin és C-vitamin tartalma pedig hozzájárul a normál csontozat és immunrendszer fenntartásához, míg a kalcium és mangán a csontok normál szerkezetének megőrzéséhez járul hozzá.

Flexit Gold Drink – Nutrend

Termék URL: https://gymbeam.hu/flexit-gold-drink-nutrend.html

Rövid leírás

A Flexit Gold Drink egy prémium, többkomponensű ízületi tápanyag por formában, amely 9 hatékony összetevőt tartalmaz az ízületek, porcok és csontok egészségének támogatására. Az ízletes italpor könnyen oldódik folyadékban és hatékonyan támogatja a váz- és izomrendszer egészségét. Gazdag C-vitaminban és D-vitaminban, melyek hozzájárulnak a megfelelő kollagénképzéshez és a porcok optimális működéséhez. Továbbá, B6-vitamin tartalma támogatja az immunrendszer egészséges működését.

Adagolás

Oldj fel 20 g port 250-300 ml vízben egy shakerben. Fogyaszd reggel, éhgyomorra. Ügyelj a megemelt folyadékbevitelre!

Kiszerelés

 • Kiszerelés: nem specifikált
 • Ár: 8 590 Ft
 • Egységár: 21 475 Ft/kg

Összetevők táblázat

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuronsavProlinGlycinC-vitamin
Flexit Gold Drink – Nutrend400 g20 g8 590 Ft429,5 Ft9 000 mg (hidrolizált hal kollagén)300 mg1 500 mg1 200 mg20 mgNem szerepelNem szerepel80 mg

A Flexit Gold Drink ideális választás azok számára, akik intenzív táplálást keresnek az ízületeik számára. Az ízületi tápanyagok mellett tartalmaz vitaminokat és növényi kivonatokat is, mint például a Boswellia serrata, ami hozzájárul a gyulladás csökkentéséhez és az ízületi fájdalmak enyhítéséhez. Kellemes íze és könnyű oldhatósága révén a napi rutin részévé válhat.

Glükózamin-kondroitin – Reflex Nutrition

Termék URL: https://gymbeam.hu/glukozamin-kondroitin-reflex-nutrition.html

Rövid leírás

A Reflex Nutrition Glükózamin-kondroitin kapszula a porcszövet két természetes összetevőjét, a glükózamin-szulfátot és a kondroitin-szulfátot tartalmazza, melyek tengeri puhatestűekből származnak. Ez a kiegészítő különösen hasznos azok számára, akiknek étrendje nem biztosít elegendő glükózamint és kondroitint. Az összetevők támogatják az ízületi porcok egészségét, és elősegítik a porcok regenerálódását. Kapszula formája praktikus és egyszerűen alkalmazható.

Adagolás

Ajánlott adagolás: Vegyél be egy kapszulát étkezés közben napi három alkalommal. Az ajánlott adagot ne lépd túl.

Kiszerelés

 • Kiszerelés: 90 db kapszula
 • Egységár: 63 Ft/kapszula
 • Teljes ár: 5 690 Ft

Összetevők táblázat

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuronsavProlinGlycinC-vitamin
Glükózamin-kondroitin – Reflex Nutrition90 db kapszula3 kapszula5 690 Ft189 FtNem szerepelNem szerepel1800 mg750 mgNem szerepelNem szerepelNem szerepelNem szerepel

A Reflex Nutrition Glükózamin-kondroitin kapszula egy hatékony módja annak, hogy támogasd ízületeid egészségét és megőrizd a porcszövetek optimális állapotát, különösen ha aktív életmódot folytatsz vagy fokozott ízületi megterhelésnek vagy kitéve.

Articular Drink – GymBeam

Termék URL: https://gymbeam.hu/articular-drink-izuletvedo-390-g-gymbeam.html

Rövid leírás

Az Articular Drink egy komplex ízületi tápanyag por formában a GymBeam-től, amely glükozamint, kondroitint, MSM-et, kollagént, valamint 7-féle vitamint tartalmaz a mozgásszervi rendszer támogatására. A termék hozzájárul a kollagén normális termeléséhez, így segítve a csontok és porcok optimális működését. Jól oldódik folyadékban és kellemes ízű, ideális sportolók, fizikai munkát végzők és az idősebb korosztály számára.

Adagolás

Keverj össze 1 adagolókanál ízületvédőt (13 g) 200-300 ml vízzel egy shakerben. Fogyaszd naponta 1-2 alkalommal.

Kiszerelés

 • Kiszerelés: 390 g
 • Termék ára: 5 990 Ft
 • Ár/kg: 15 359 Ft

Összetevők táblázat

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuronsavProlinGlycinC-vitamin
Articular Drink – GymBeam390 g13 g5 990 Ft~199 Ft7000 mg800 mg800 mg150 mgNem szerepelNem szerepelNem szerepel500 mg

Az Articular Drink támogatja a porcok és csontok egészségét, a kollagéntermelést és az immunrendszer megfelelő működését, hozzájárulva a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez. Kiváló választás a mozgásszervi rendszerről való gondoskodáshoz, különösen a sportolóknak és azoknak, akik fizikai munkát végeznek.

MSM 2000 mg – C-vitaminnal

Termék URL: https://www.futunatura.hu/c-vitamin-msm

Rövid leírás

Az MSM 2000 mg – C-vitaminnal egy kiváló étrend-kiegészítő a HealthyWorld márkától, amely 2000 mg metil-szulfonil-metánt (MSM) tartalmaz napi adagonként. Az MSM, más néven a szépség ásványa, elengedhetetlen a kollagén és kötőszövet képződéséhez, hozzájárulva a bőr, haj, körmök és a csontok egészségéhez. A termék továbbá C-vitamint tartalmaz, amely szintén szerepet játszik a kollagén termelésében, így támogatva a bőr feszességét és rugalmasságát.

Adagolás

Ajánlott napi adag: 2 tabletta

Kiszerelés

 • Kiszerelés: 365 tabletta
 • Termék ára: 8.990 Ft
 • Napi adag ára: 49 Ft/nap

Összetevők táblázat

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuronsavProlinGlycinC-vitamin
MSM 2000 mg – C-vitaminnal365 tabletta2 tabletta8.990 Ft49 FtNem szerepel2000 mgNem szerepelNem szerepelNem szerepelNem szerepelNem szerepel12 mg

Az MSM 2000 mg – C-vitaminnal termék ideális választás mindazok számára, akik a szépségüket és egészségüket belülről szeretnék támogatni. Különösen hasznos lehet azok számára, akik intenzíven sportolnak, fizikailag megterhelő munkát végeznek, vagy egyszerűen csak extra gondoskodást szeretnének biztosítani ízületeiknek és bőrüknek.

MSM Chondroitin Glucosamine – BioTechUSA

Termék URL: https://shop.biotechusa.hu/products/msm-chondroitin-glucosamine-60-tabletta

Rövid leírás

Az MSM Chondroitin Glucosamine, a BioTechUSA terméke, egy komplex étrendkiegészítő tabletta, amely glükózamint, kondroitint és MSM-et tartalmaz. Ezek az összetevők kulcsfontosságúak a porcok és ízületek egészségének támogatásában, segítenek fenntartani az ízületek mobilitását, és elősegítik a kötőszövetek regenerálódását. A termék ideális sportolóknak, fizikailag aktív személyeknek és azoknak, akik extra támogatást kívánnak nyújtani ízületeiknek.

Adagolás

Ajánlott napi adag: Felnőttek számára napi 2 tabletta, lehetőleg étkezés közben. Javasolt a készítmény legalább 3 hónapon át történő fogyasztása.

Kiszerelés

 • Kiszerelés: 60 tabletta
 • Termék ára: 6.290 Ft
 • Egységár: 105 Ft/tabletta

Összetevők táblázat

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuronsavProlinGlycinC-vitamin
MSM Chondroitin Glucosamine – BioTechUSA60 tabletta2 tabletta6.290 Ft210 FtNem szerepel600 mg1200 mg400 mgNem szerepelNem szerepelNem szerepelNem szerepel

Ez a termék kiválóan alkalmas az ízületek és a porcszövet egészségének hosszú távú támogatására, különösen azok számára, akik aktív életmódot folytatnak vagy ízületi problémákkal küzdenek. A tabletták könnyű adagolása és a hatóanyagok magas dózisa biztosítja, hogy a szervezet megkapja a szükséges támogatást.

Joint Guard ízületvédő tabletta

Termék URL címe: Nutriversum Joint Guard

Rövid leírás

A Joint Guard egy ízületvédő tabletta, amely különféle növényi kivonatokkal van gazdagítva. A tabletta összetevői között megtalálhatók az MSM, a glükozamin-szulfát, a kondroitin-szulfát, valamint kollagén, amelyek hozzájárulnak az ízületek egészségének fenntartásához. Készítményünk kalciumot is tartalmaz, amely segít a normál csontozat fenntartásában.

Adagolás

 • Kiszerelés: 90 tabletta
 • Napi adag: 3 tabletta
 • Adagok száma egy csomagban: 30 adag

Összetevők táblázatos formában

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuronsavProlinGlycinC-vitamin
Joint Guard ízületvédő90 tabletta3 tabletta4131 Ft46 Ft / tabletta130 mg330 mg620 mg230 mg

Megjegyzés: A termék hivatalos weboldalán nem szerepelnek pontos adatok a prolin, glycin, és C-vitamin mennyiségére vonatkozóan, valamint a hialuronsav jelenléte nem bizonyított az összetevők között. Az ízületi panaszok enyhítésére és megelőzésre tervezett komplex formula előnyeit magas hatóanyag-tartalma biztosítja. Próbáld ki Te is, ha extra védelmet szeretnél adni ízületeidnek, vagy csak preventív jelleggel támogatnád őket!

Glükózamin-szulfát – GymBeam (120 tabletta)

Termék URL címe: GymBeam Glükózamin-szulfát

Rövid leírás

A Glükózamin-szulfát a GymBeam által kínált ízületvédő készítmény, amely kifejezetten az izom- és vázrendszer támogatására fejlesztették ki. Ideális választás idősebbeknek, aktív életet élőknek és sportolóknak, akik ízületeiket rendszeresen nagy terhelésnek teszik ki. A glükózamin elősegíti a porcok és a vázrendszer egészséges működését, hozzájárulva ezzel az egészséges mozgás élvezetéhez.

Adagolás és kiszerelés

 • Kiszerelés: 120 tabletta
 • Napi adag: 1 tabletta

Összetevők táblázatos formában

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuron(sav)ProlinGlycinC-vitamin
Glükózamin-szulfát – GymBeam120 tabletta1 tabletta4090 Ft34 Ft/tabletta1500 mg

Megjegyzés: Az összetevők közül csak a glükózamin-szulfát mennyisége van meghatározva, egyéb, táblázatban szereplő összetevők jelenléte a termék adatlapján nem szerepel. Az ajánlott napi adagolás betartása és az egészséges táplálkozás mellett a termék hozzájárulhat az ízületek egészségének megőrzéséhez. A termék kizárólag táplálékkiegészítőként szolgál, és nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet.

Glükózamin-szulfát – GymBeam (250 g por)

Termék URL címe: GymBeam Glükózamin-szulfát

Rövid leírás

A Glükózamin-szulfát a GymBeam terméke, amely kifejezetten a mozgásszervi rendszer támogatására tervezett. Alkalmas idősebbek, aktív életet élők, és sportolók számára, valamint bárki számára, aki az egészséges mozgás élvezetére törekszik. A termék kagylóból nyert glükózamint tartalmaz, amely segít fenntartani a porcok és a mozgásszervek egészségét.

Adagolás és kiszerelés

 • Kiszerelés: 250 g
 • Napi adag: 1 g / alkalom, naponta 2 alkalommal

Összetevők táblázatos formában

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuron(sav)ProlinGlycinC-vitamin
Glükózamin-szulfát – GymBeam250 g2 g (1 g x 2)3390 Ft27.12 Ft100 g (100%)

Megjegyzés: A táblázatban szereplő adatok alapján a termék kizárólag glükózamin-szulfátot tartalmaz, más táblázatban említett összetevők (pl. hidrolizált kollagén, MSM, kondroitin-szulfát, hialuronsav) nem részei a készítménynek. Az adagolás során a glükózamin-szulfát port vízzel vagy gyümölcslével kell keverni, és naponta kétszer kell fogyasztani. A termék hatékonysága a rendszeres és megfelelő használat mellett érvényesül leginkább.

Glucosamine Sulphate glükozamin szulfát kapszula – Nutriversum

Termék URL címe: Nutriversum Glucosamine Sulphate

Rövid leírás

A Nutriversum Glucosamine Sulphate egy glükozamin-szulfát tartalmú étrendkiegészítő, amelyet kifejezetten azok számára fejlesztettek ki, akik aktív életet élnek, sokat sportolnak, vagy fizikai munkát végeznek. Ez a termék tengeri kagylókból nyert glükozamint tartalmaz, amely segíthet az ízületek egészségének fenntartásában és az ízületi funkciók támogatásában.

Adagolás és kiszerelés

 • Kiszerelés: 60 kapszula
 • Napi adag: 1 kapszula
 • Adagok száma egy csomagban: 60 adag

Összetevők táblázatos formában

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuron(sav)ProlinGlycinC-vitamin
Glucosamine Sulphate glükozamin szulfát kapszula60 kapszula1 kapszula2,290 Ft34 Ft500 mg

Megjegyzés: A Glucosamine Sulphate csak glükozamin-szulfátot tartalmaz, más a táblázatban felsorolt összetevők (pl. hidrolizált kollagén, MSM, kondroitin-szulfát, hialuronsav, prolin, glycin, C-vitamin) nincsenek jelen a termékben. A táplálékkiegészítő ideális lehet azok számára, akik megelőzés céljából vagy orvosi javaslatra keresik a glükozamin jótékony hatásait.

Glucosamine + Chondroitin + MSM

Termék URL címe: Allnutrition Glucosamine+Chondroitin+MSM

Rövid leírás

Az Allnutrition Glucosamine+Chondroitin+MSM egy komplex ízületvédő készítmény, amely a glükózamin-szulfátot, kondroitin-szulfátot és metil-szulfonil-metánt (MSM) kombinálja. A készítmény támogatja az ízületek egészségét és hozzájárul a porcok normál állapotának megőrzéséhez. Alkalmas aktív sportolóknak, fizikai munkát végzőknek és azoknak, akik extra támogatást kívánnak nyújtani ízületeiknek.

Adagolás és kiszerelés

 • Kiszerelés: 180 tabletta
 • Napi adag: 2 tabletta, naponta kétszer
 • Adagok száma egy csomagban: 90 adag

Összetevők táblázatos formában

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuron(sav)ProlinGlycinC-vitamin
Glucosamine + Chondroitin + MSM180 tabletta4 tabletta2190 Ft48 Ft500 mg1000 mg500 mg

Megjegyzés: Az összetevők között szerepel glükózamin-szulfát, kondroitin-szulfát és MSM, melyek együttesen hozzájárulnak az ízületek egészséges működéséhez. A termék további összetevői között található rákfélékből származó származékok, mikrokristályos cellulóz, keményítő, és csomósodást gátló szerek, amelyek javítják a készítmény minőségét és használhatóságát. Allergén figyelmeztetés: a termék tartalmazhat glutént, szóját, tejet és tojást.

Kondroitin-szulfát 600 mg – NOW Foods

Termék URL címe: NOW Foods Kondroitin-szulfát 600 mg

Rövid leírás

A NOW Foods Kondroitin-szulfát egy kiváló felszívódású, kapszulás kiszerelésű ízületvédő kiegészítő. A kondroitin-szulfát a porcok természetes összetevője, amely segít fenntartani az ízületek kenését és rugalmasságát, támogatva ezzel az ízületi porcok és szövetek egészségét. Ideális választás azok számára, akik támogatni szeretnék ízületeik komfortját és funkcionalitását.

Adagolás és kiszerelés

 • Kiszerelés: Nem megadott
 • Napi adag: 2 kapszula, napi 1-3 alkalommal
 • Adagok száma egy csomagban: Nem megadott

Összetevők táblázatos formában

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuron(sav)ProlinGlycinC-vitamin
Kondroitin-szulfát 600 mg – NOW Foods120 kapszula2-6 kapszula9,390 Ft78 Ft/kapszula1200 mg

Megjegyzés: A termékben lévő kondroitin-szulfát segíthet az ízületek egészséges működésében azáltal, hogy hozzájárul a porcok megfelelő hidratáltságának és rugalmasságának fenntartásához. Ezen kívül tartalmaz zselatint, rizslisztet és magnézium-sztearátot is, amelyek az összetevők stabilitását és felszívódását segítik elő. A termék zselatin tartalma miatt nem vegán vagy vegetáriánus fogyasztók számára ajánlott.

Chondroitin (60 tab.) – OstroVit

Termék URL címe: OstroVit Chondroitin 60 tabletta

Rövid leírás

Az OstroVit Chondroitin egy étrend-kiegészítő, amely 800 mg kondroitin-szulfátot tartalmaz tablettánként. A kondroitin, egy mukopoliszacharid, természetes módon előfordul az ízületi porcokban és segíti azok rugalmasságát és vízmegtartó képességét. Az életkor előrehaladtával csökkenhet a természetes kondroitin szintézis, ezért pótlása különösen fontos lehet. A készítmény elősegítheti az ízületek egészségének fenntartását, különösen azok számára, akik aktív életmódot élnek vagy ízületi problémákkal küzdenek.

Adagolás és kiszerelés

 • Kiszerelés: 60 tabletta
 • Napi adag: 1 tabletta
 • Adagok száma egy csomagban: 60 adag

Összetevők táblázatos formában

Termék neveKiszerelésNapi adagTermék áraNapi adag áraHidrolizált Kollagén peptidekMSMGlüközamin szulfátKondroitin szulfátHialuron(sav)ProlinGlycinC-vitamin
Chondroitin (60 tab.)60 tabletta1 tabletta2,990 Ft49,83 Ft800 mg

Megjegyzés: Az OstroVit Chondroitin szedése ajánlott reggelente, lehetőleg napi 1 tablettával. Fontos, hogy az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a változatos étrendet és az egészséges életmódot. Ne lépje túl a javasolt napi adagot, és ha allergiás a termék bármely összetevőjére, ne fogyassza. A termék szennyeződést tartalmazhat, mivel tejet, szóját, földimogyorót, dióféléket, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, zellert, mustárt, rákféléket és halat tartalmazhat.