Az információs technológia jelentősége a mai üzleti életben: Az információtechnológia az innováció motorja, az innováció pedig az üzleti sikerhez vezető út. Az innovációnak az üzleti életben ugyanolyan hatása van, mint a gőznek az ipari forradalomra.


Az informatikai világban a Nagy Nyelvi Modellek (LLM-ek) egyre nagyobb figyelmet kapnak, mivel képesek emberi nyelven kommunikálni, írni és értelmezni. Az LM


Németország a világ egyik legfejlettebb gazdasági hatalmaként elismert, és ezt a pozíciót az ország magas életszínvonala és fejlett technológiai infrastruktúrája is tükrözi.


A ReAct (Reasoning and Acting) módszer forradalmi újítás a nyelvi modellek (LLM-ek), mint például a GPT-3, használatában. Ez a módszer lehetővé teszi


A haladó prompt technikák olyan módszerek, amelyek arra szolgálnak, hogy egy nyelvi modellt, mint például a GPT, sokkal hatékonyabban és pontosabban lehessen


A cikket 2015. január 22-én írta: Tim Urban, itt van az eredeti angol nyelvű tartalom. A cikk elég érdekes volt szerintem, viszont


Az M2 Pro 14 vagy a 16″-es MacBook Pro-t érdemes megvenni? Az M2 Pro vagy az M2 Max mellett döntsek? Az új

Valójában nehéz elképzelni olyan vállalkozást, amely ne profitált volna a digitális forradalomból. Még az olyan gyakorlatias dolgok is, mint a mezőgazdaság, számítógépeket használnak. A gazdálkodók számítógépeket használnak a termelési nyilvántartásokhoz, a pénzügyi tervezéshez, a műszaki kérdésekkel kapcsolatos kutatáshoz és a beszerzéshez.

Manapság az üzleti siker képlete egyszerű: az innováció ösztönzése az információs technológiával. Így az első dolog, amit az induló vállalkozások bármely iparágban megpróbálnak kitalálni, az az, hogy hogyan hozzanak okos IT-toborzó döntéseket. Informatikai gerinc nélkül egy vállalkozás nem jut messzire.

Az innováció felemelkedése

Az innováció fellendülése az emberi faj okosabbá válásának tudható be. A Flynn-hatás szerint az általános IQ az 1930-as évektől kezdve kezdett emelkedni. Az átlagos IQ 80 pontról 100 pontra emelkedett.

Bár az utazás és a multimédia terén bevezetett innovációk javították a kollektív intelligenciát, ezek főként a tanulás passzív formái voltak. Ma a számítógépes alkalmazások és a globális agy bekapcsolta az aktív tanulást, és javította, hogy az emberek milyen gyorsan tanulnak új dolgokat.

Innováció az üzleti életben

Az információs technológia elősegíti az innovációt az üzleti életben. Az innováció okosabb alkalmazásokat, jobb adattárolást, gyorsabb feldolgozást és szélesebb körű információterjesztést eredményez. Az innováció hatékonyabbá teszi a vállalkozások működését. Az innováció pedig növeli az értéket, javítja a minőséget és fokozza a termelékenységet.

Az információtechnológián keresztül megvalósuló innováció a következő radikális változásokat hozta létre az üzleti életben:

 • Az online vásárlás hatékonyabb, mint a bolti vásárlás.
 • A digitális marketing hatékonyabb, mint a magas költségű újság-, televízió- és rádióreklámok.
 • A közösségi hálózatok hatékonyabbak, mint a klubokba járás.
 • A VoiP-kommunikáció hatékonyabb, mint a hagyományos telefonálás.
 • A felhőalapú számítástechnika hatékonyabb, mint a privát számítógépes hálózat.

Az innovációs paradigmát magáévá tevő vállalkozások általában a következő jellemzőkkel rendelkeznek:

 • Pontosabb üzleti tervezéssel rendelkeznek
 • Hatékonyabb a marketingjük
 • magasabb globális értékesítéssel rendelkeznek
 • szisztematikusabb irányítással rendelkeznek
 • Valós idejű nyomon követést alkalmaznak
 • Azonnali ügyfélszolgálatot nyújtanak

Valójában nehéz elképzelni a hosszú távú üzleti növekedést az információs technológia nyomása nélkül.