Az információs technológia jelentősége a mai üzleti életben: Az információtechnológia az innováció motorja, az innováció pedig az üzleti sikerhez vezető út. Az innovációnak az üzleti életben ugyanolyan hatása van, mint a gőznek az ipari forradalomra.


A Pedrollo JSWm 2AX szivattyú egy önfelszívó, jet-rendszerű elektromos szivattyú, amely széles körben alkalmazható kerti öntözésre, házi vízellátásra és ipari célokra egyaránt.


Ma arról hoztam egy hírt, hogy a Google hogyan teszi még egyszerűbbé a szöveges tartalmak megtalálását az interneten. A Google új „web”


Új zászlóshajó modellünk bevezetése mellett több képességet is ingyenesen elérhetővé teszünk a ChatGPT-ben. Célunk, hogy fejlesszük az AI technológiát, és biztosítsuk, hogy


Google I/O ’24 Élő Közvetítés


Az Apple nemrég újabb frissítéssel rukkolt elő népszerű MacBook Air termékcsaládjában – megérkezett az M3 chipet felvonultató modell (2024. március 4-én jelent


Az IP6x védettség egy nemzetközi szabvány, ami a készülékek por és víz elleni ellenállóságát határozza meg. A számok és betűk alapján könnyű

Valójában nehéz elképzelni olyan vállalkozást, amely ne profitált volna a digitális forradalomból. Még az olyan gyakorlatias dolgok is, mint a mezőgazdaság, számítógépeket használnak. A gazdálkodók számítógépeket használnak a termelési nyilvántartásokhoz, a pénzügyi tervezéshez, a műszaki kérdésekkel kapcsolatos kutatáshoz és a beszerzéshez.

Manapság az üzleti siker képlete egyszerű: az innováció ösztönzése az információs technológiával. Így az első dolog, amit az induló vállalkozások bármely iparágban megpróbálnak kitalálni, az az, hogy hogyan hozzanak okos IT-toborzó döntéseket. Informatikai gerinc nélkül egy vállalkozás nem jut messzire.

Az innováció felemelkedése

Az innováció fellendülése az emberi faj okosabbá válásának tudható be. A Flynn-hatás szerint az általános IQ az 1930-as évektől kezdve kezdett emelkedni. Az átlagos IQ 80 pontról 100 pontra emelkedett.

Bár az utazás és a multimédia terén bevezetett innovációk javították a kollektív intelligenciát, ezek főként a tanulás passzív formái voltak. Ma a számítógépes alkalmazások és a globális agy bekapcsolta az aktív tanulást, és javította, hogy az emberek milyen gyorsan tanulnak új dolgokat.

Innováció az üzleti életben

Az információs technológia elősegíti az innovációt az üzleti életben. Az innováció okosabb alkalmazásokat, jobb adattárolást, gyorsabb feldolgozást és szélesebb körű információterjesztést eredményez. Az innováció hatékonyabbá teszi a vállalkozások működését. Az innováció pedig növeli az értéket, javítja a minőséget és fokozza a termelékenységet.

Az információtechnológián keresztül megvalósuló innováció a következő radikális változásokat hozta létre az üzleti életben:

 • Az online vásárlás hatékonyabb, mint a bolti vásárlás.
 • A digitális marketing hatékonyabb, mint a magas költségű újság-, televízió- és rádióreklámok.
 • A közösségi hálózatok hatékonyabbak, mint a klubokba járás.
 • A VoiP-kommunikáció hatékonyabb, mint a hagyományos telefonálás.
 • A felhőalapú számítástechnika hatékonyabb, mint a privát számítógépes hálózat.

Az innovációs paradigmát magáévá tevő vállalkozások általában a következő jellemzőkkel rendelkeznek:

 • Pontosabb üzleti tervezéssel rendelkeznek
 • Hatékonyabb a marketingjük
 • magasabb globális értékesítéssel rendelkeznek
 • szisztematikusabb irányítással rendelkeznek
 • Valós idejű nyomon követést alkalmaznak
 • Azonnali ügyfélszolgálatot nyújtanak

Valójában nehéz elképzelni a hosszú távú üzleti növekedést az információs technológia nyomása nélkül.